Bul-Rounded
Welkom , login of registreer
   
 

Met hoeveel ML magere melk mag ik de eiwitdieet / proteinedieet shakes maken? En mag het ook met wat anders gemengd worden dan magere melk?
U kunt de shake mengen met 200 ml magere melk of met sojamelk light. Ook mag u de shake nog steeds aanmaken met water of een combinatie van magere melk en water.

Ik gebruik medicijnen mag ik afvallen met een eiwitdieet / proteinedieet?
Bij medicijn gebruik adviseren wij altijd om contact met uw huisarts op te nemen.

Kan ik uit eten tijdens het eiwitdieet / proteinedieet?
Ja, dat kan zelfs prima. U weet precies wat u mag eten, d.w.z. een lekkere maaltijd salade, of een gegrild biefstukje of kipfilet, of een stukje wit vis met groenten. Koolhydraten zoals patat, aardappelen en sausjes wel weg laten. Uw sociale leven houdt dus niet op als u een eiwitdieet / proteinedieet doet.

Ik ben net begonnen met een koolhydraatarm dieet / eiwitdieet / proteinedieet maar heb nu hoofdpijn gekregen, is dat normaal?
Dat kan voorkomen. U bent aan het ontgiftigen/detoxen. Drink voldoende water om uw afvalstoffen goed te kunnen afvoeren. Ook groene thee werkt zuiverend. Na een paar dagen heeft u geen hoofdpijn meer. Neem gerust een paracetamol.

Ik ruik soms uit mijn mond, hoe kan dit? en wat kan ik daar aan doen?
Dat komt doordat u in Ketose bent. Ketose is het teken dat je lichaam vet verbrandt. Ketose is de term die gebruikt wordt wanneer je lichaam vet niet geheel kan opnemen door een gebrek aan koolhydraten. De niet gebruikte deeltjes vet heten ketonen. De geur die je ruikt bij mensen die in ketose zijn wordt veroorzaakt door de ketonen in hun lichaam. De ketonen worden afgevoerd via de urine en de adem. Mensen kunnen daardoor naar aceton gaan ruiken... Een normaal verschijnsel dus. U mag hiervoor suikervrije kauwgom of een mondspray nemen. Ook dit is gelukkig maar tijdelijk.

Ik doe nu al een tijdje een koolhydraatarm dieet / eiwitdieet / proteinedieet en het gaat erg goed, ik heb alleen de laatste dagen een slap gevoel in mijn benen en last van spierkrampen. Wat is dat en wat kan ik daartegen doen?
Spierkrampen/verzuring van de spieren/slap gevoel in de benen zijn meestal het gevolg van het gebrek aan mineralen; natrium, kalium, calcium en magnesium. Met name de inname van extra kalium en magnesium wordt aangeraden. U kunt ook een voedingssupplement nemen dat een mix van van deze mineralen is. Wij raden ook aan om een half uurtje per dag te wandelen waarbij je goed inademt om veel zuurstof binnen te krijgen, zuurstof gaat de verzuring van je lichaam tegen. Extra groenten en fruit uit fase 1 tot je nemen (en in ieder geval niet overslaan) groenten en fruit zorgen ook voor een betere verhouding tussen de zuren en basen in je lichaam. En als laatste advies: drink tenminste 2 liter water per dag verdeeld over de dag , waarbij je niet telkens kleine slokjes moet drinken maar bij voorkeur grote glazen.

Ik ben net begonnen met een koolhydraatarm dieet / eiwitdieet / proteinedieet maar ik heb toch nog wel een honger gevoel, wat kan ik hiertegen doen?
De eerste dagen moet uw lichaam de suikers en koolhydraten verbranden die in uw lichaam aanwezig zijn, dit duurt meestal 2 dagen voordat u overgaat naar de Ketose fase. Eenmaal in de Ketose fase gaat uw lichaam over op het verbranden van uw vetten. Uw lichaam gaat dan zijn energie uit uw vetten halen. U hebt dan ook geen honger gevoel meer. U mag in het begin gerust een extra shake nemen. Bij voorkeur 3 uur voor de avondmaaltijd, dus +/_ tussen 15:00 en 16:00 uur.

Mag ik alcohol tijdens een koolhydraatarm dieet / eiwitdieet  / proteinedieet?
Nee, u mag geen alcohol nuttigen. Bent u op een feestje en u wilt toch graag wat drinken, neem dan een droge witte wijn of een rode wijn.

Mag ik sporten tijdens een koolhydraatarm dieet / eiwitdieet / proteinedieet?
Dagelijks een half uurtje stevig wandelen is zeker aan te bevelen. ( zuurstof inademen is goed tegen verzuring). Zeer intensief sporten wordt afgeraden omdat u op een laag calorieën dieet zit. Neemt u wat extra koolhydraten in de vorm van een banaan als u toch iets in de trant van sport gaat ondernemen.

Ik sta al een paar dagen stil in gewicht, doe ik iets fout?
Nee, dit noem je “plateau vorming”. Door het nemen van een ‘appeldag’ doorbreekt u deze plateau vorming en valt u weer af. 5 à 6 appels (Granny Smith bij voorkeur) en veel water blijven drinken. U neemt die ‘appeldag’ verder geen shake, maaltijd en soepstengels.

Hoelang mag ik de koolhydraatarm dieet / eiwitdieet / proteinedieet vet-verbrandingsfase doen?
Je mag fase 1 maximaal 8 weken achtereen volgen, daarna gaat u over naar fase 2, wilt u meer afvallen dan kunt u na 2 weken in fase 2 geweest te zijn weer terug gaan naar fase 1.

Ik kan de laatste dagen moeilijk naar het toilet, wat kan ik daaraan doen?
Blijft u vooral veel drinken, neem meer toegestane groenten en fruitsoorten uit fase 1  om zo meer voedingsvezels binnen te krijgen. Probeert u een half uurtje per dag te bewegen; wandelen is prima. U kunt ook natuurlijke stoelgang thee van Zonnatura of Kneipp proberen. Als laatste kunt u gebroken lijnzaad proberen; tegen een opgezette buik en verstopping is gebroken lijnzaad een goed, effectief en goedkoop hulpmiddel. Dat het werkt ondervindt u eigenlijk al na een paar uur. Gebruik hiervan in het begin zeker drie tot vier eetlepels per dag. Goede bijkomstigheid van lijnzaad: het zit vol met essentiële vetten als Omega 3 die ook goed voor de gezondheid zijn. N.B. Bij aanhoudende constipatie, raadpleeg uw arts. 1 x in de 2 dagen naar het toilet is heel normaal. (vooral in het begin).

Ik heb geen honger, kan het kwaad als ik een maaltijd oversla?
Ja, u moet echtminimaal per dag 2 shakes en 1 maaltijd nuttigen. Dat heeft uw lichaam nodig.

Ik zit veel in de auto, kan ik dan ook het koolhydraatarme dieet / eiwitdieet / proteinedieet dieet doen?
Ja hoor, dat kan prima. Doe thuis alvast het proteïne poeder in de shake beker en neem een flesje water mee. Dit kunt u op het moment dat u wilt eten, gaan mengen en opdrinken. Tevens zijn er prima koolhydraatarme producten hier op de site verkrijgbaar die ook makkelijk mee te nemen zijn. 

Ik ben op mijn streefgewicht maar ik ben bang om weer te gaan eten, bang om weer aan te komen. Wat moet ik doen om dat te voorkomen en waardoor ik me net zo energiek voelen als tijdens het koolhydraatarme dieet / eiwitdieet / proteinedieet?
Stabilisatie is erg belangrijk, als u dat goed doet gebeurt er weinig met uw lichaam. Probeer 5 à 6 maanden niet teveel te schommelen in gewicht, dan is uw lichaam in balans en komt u niet of nauwelijks aan. De eerste tijd moet u goed uw gewicht in de gaten houden, komt u meer dan een kilo aan dan even een koolhydraatarme dag inlassen.
Het proteinedieet is hier dus erg goed voor. U begint de dag met de juiste voeding waardoor uw suiker- en energie level in balans blijven. Hierdoor zult u minder snel gaan ‘snaaien’. In het ontbijt zijn alle vitamine en mineralen verwerkt die u normaliter nooit met een gewoon ontbijt binnen zult krijgen.

Enkele nuttige tips;
Luister goed of u een hongergevoel of een trekgevoel hebt. Augurken of komkommer helpen om honger/trek gevoelens te onderdrukken. Afleiding helpt zeker.
Elke dag een half uurtje (stevig) wandelen is erg goed voor je vetverbranding maar werkt ook ontspannend.

Heb je nog vragen die hier niet behandeld zijn stel ze dan via het contactformulier.
 
 
 
 
BEDRIJFSGEGEVENS
 
    KLANTENSERVICE
 
 
De Weegschaal in  Balans
Theemsweg 89
3201 LT Spijkenisse
 
    ► Nieuws
    ► Voorwaarden
    ► Contact

Email:                    info@deweegschaalinbalans.nl 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.